COOKAround logo Cook around


Risultati da 1 a 2 di 2
  1. #1
    Data Registrazione
    Aug 2006
    Località
    Nuova Zelanda
    Messaggi
    32

    Smile Pikelets

    When I lived in the Valtellina, I made these often for friends and family and they too make them now! Lovely served warm topped with strawberry or raspberry jam and then a spoon
    of whipped cream.

    1 Egg
    1/4 cup sugar
    3/4 cup Milk (about)
    1 cup Flour
    1 tsp Baking Powder
    1/4 tsp salt
    25g (1 oz) butter optional

    Beat the egg and sugar until thick and add with the milk to the sifted flour, salt and baking powder. Lastly add melted butter. Mix until smooth and cook in spoonfuls on a hot greased frypan. When you start to see bubbles appear, turn over and cook another minute. You can cook 3 or 4 at a time and when cooked, place in a clean teatowel on a rack and fold top of cloth over them to keep warm. They are fine eaten cold also but are best eaten within 12 hours.

  2. #2
    Citazione Originariamente Scritto da Sandie Visualizza Messaggio
    When I lived in the Valtellina, I made these often for friends and family and they too make them now! Lovely served warm topped with strawberry or raspberry jam and then a spoon
    of whipped cream.

    1 Egg
    1/4 cup sugar
    3/4 cup Milk (about)
    1 cup Flour
    1 tsp Baking Powder
    1/4 tsp salt
    25g (1 oz) butter optional

    Beat the egg and sugar until thick and add with the milk to the sifted flour, salt and baking powder. Lastly add melted butter. Mix until smooth and cook in spoonfuls on a hot greased frypan. When you start to see bubbles appear, turn over and cook another minute. You can cook 3 or 4 at a time and when cooked, place in a clean teatowel on a rack and fold top of cloth over them to keep warm. They are fine eaten cold also but are best eaten within 12 hours.




    Quando ho vissuto nella Valtellina l'ho fatta spesso per amici e la famiglia e anche loro la fanno tutt'ora !! Piacevolmente servito con tiepida marmellata di lamponi o di fragole e un cucchiao di panna montata

    1 uovo
    50 grammi di zucchero
    180 ml di Latte
    130 grammi di Farina
    5 ml di Bicarbonato di sodio
    1,25 ml di sale
    25 grammi di burro ( opzionale ) .......( Mi sembra strano che lo hanno scritto in grammi )



    Sbatti l'uovo con lo zucchero fino a farlo diventare denso e aggiungi il latte alla farina setacciata il sale e il bicarobanto . Per ultimo il burro sciolto . Mescola fino a farlo diventare liscio e cuoci ( il composto ) a cucchiaiate sulla padella ( Frypan è una particolare padella Americana dove ha una presa al bordo che bast attacarla alla correnete e funziona quindi senza gas ) . QUando inizi a vedere le bolle apparire , giraro e cuocilo per un altro minuto . Li puoi cucinare 3 o 4 alla volta e quando cotti , mettili sulla carta assorbente e comprili da sopra con un panno per tenerli caldi . Possono essere mangiati anche caldi ma è meglio che vengono consumati nelle 12 ore




    Vivo in America , ciao e spero di esserti stato di aiuto )

Permessi di Scrittura

  • Tu non puoi inviare nuove discussioni
  • Tu non puoi inviare risposte
  • Tu non puoi inviare allegati
  • Tu non puoi modificare i tuoi messaggi
  •